Григор Димитров определено може да извлече позитиви от представянето си

...
Григор Димитров определено може да извлече позитиви от представянето си
Коментари Харесай

Край на сезона: Григор не можа да се противопостави на Алкарас и отпадна в Париж

Григор Димитров несъмнено може да извлече позитиви от представянето си в края на сезона, откакто прекъсна серията си от три поредни провали през предходната седмица във Виена, където доближи до полуфиналите, а последните няколко дни също не бяха по никакъв начин неприятни за нашия съотечественик, защото той записа нови два триумфа и продължи към осминафиналите на Мастърса в Париж. Там обаче го чакаше конфликт със международния номер едно Карлос Алкарас и първата ни ракета очевидно не беше подготвен за първата си публична среща с ибериеца, чиийто тенис беше безусловно безукорен и справедливо 19-годишният играч разгроми някогашния полуфиналист с 6:1 6:3, като по този метод постави завършек на изявите му на корта за 2022-а. Младокът пък ще се опита да завоюва трофея и по този начин да си подсигурява оставането на върха в края на актуалната година, а идващия негов противник ще бъде един всред Холгер Руне и Андрей Рубльов.

Още в самото начало се виждаше, че за Григор ще бъде мъчно да издържи на темпото от страна на испанеца, който атакуваше всяка една по-плитка топка. Българинът пък не съумяваше да пласира първото си подаване в корта и в последна сметка позволи неточност от форхенд, с която позволи пробив още в дебютния си сервис гейм. Алкарас пък беше на безусловно противположния полюс, като си служеше чудесно със своя сервис и печелеше доста лесни точки с помощта на него, което му разреши да затвърди взетото си преимущество. Впоследствие младежът стана още по-уверен в дейностите си и направи няколко невероятни спасявани, при които беше съвсем на шпагат, а родният ни представител несъмнено не очакваше протичащото се от другата страна на мрежата и инкасира втори брейк.

Последва нова наказателна акция от начален удар за топ поставения, чиято преднина набъбна до 4:0 и като че ли хасковлията изглеждаше изцяло жертван през днешния ден. Все отново Димитров откри сили да завоюва дебютен гейм в срещата и опита да играе доста по-агресивно, виждайки по какъв начин губи съвсем всички дълги разигравания, единствено че непроменяемо опитите му за уинъри завършваха с непредизвикани неточности и международният номер едно затвори сета напълно скоро в своя изгода.

Събитията продължаваха да имат същия ход в откриващите минути на втората част и статистиката показваше, че топ поставеният е спечелил 15 от 17 замени състоящи се от 5 или повече удара. Въпреки това, то първата опция за пробив се откри пред по-нискоранкирания състезател, само че той не можа да се възползва от нея и станахме очевидци на нова серия от неспасяеми осъществявания на любимеца, който се откъсна напред с 3:0 и изглеждаше единствено на една ръка разстояние от успеха. Изведнъж ибериецът смъкна внезапно нивото си и прекаляваше в желанието си да търси бърза развръзка, до момента в който хасковлията най-сетне откри оптималния си темп и напълно скоро доближи до паритет в резултата.

Гришо не спря дотук и получи два следващи шанса да вземе преднина от брейк задатък, единствено че пропусна обикновен форхенд и това повлия съществено на неговота убеденост, тъй като станахме очевидци на още редица сходни дланови удари в осъществяване на нашето момче, които разрешиха на Алкарас да се измъкне от сложната обстановка и да затвори мача с нов пробив в своя изгода.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР