Григор Димитров нямаше особен късмет с жребия на двата си

...
Григор Димитров нямаше особен късмет с жребия на двата си
Коментари Харесай

Жребият в Женева: Григор започва срещу квалификант или играч с титла на клей през 2023-та

Григор Димитров нямаше необикновен шанс с жребия на двата си последни шампионата, в които взе присъединяване, откакто трябваше да се изправи против Карлос Алкарас и Новак Джокович още в трети кръг надлежно на Мастърсите в Мадрид и Рим. Така българинът не съумя да натрупа задоволително игрова процедура преди идния Ролан Гарос, което най-вероятно е било причина за решението му да одобри " уайлдкард " за АТР 250 надпреварата в Женева, където схемата се оглавява от международния №4 Каспър Рууд.

Най-добрият ни тенисист е подложен под номер четири в схемата, което значи, че почива на старта и ще започва присъединяване си непосредствено от втория стадий. Там го чака дуел против спечелилия от срещата сред международния №51 Роберто Карбайес Баена или квалификант. Досега хасковлията и испанецът имат единствено един изигран формален мач между тях, изигран точно на алена настилка датиращ от Ролан Гарос 2020, когато родният ни представител печели безапелационно първите два сета, преди съперникът му да се откаже. В момента испанецът се намира в най-хубавата си форма, като при започване на април завоюва трофея на клей в Маракеш и с помощта на това доближи до върховата за себе си 49-а позиция в международната класация.

В случай че успее да продължи към четвъртфиналите, то за нашето момче по всяка възможност ще следва среща със седмия подложен Бернабе Сапата Мирайес. Първата ни ракета попадна в долната половина, предвождана от деветия в света Тейлър Фриц, който наподобява най-вероятния съперник на Димитров в полуфиналите.

Пълен чоп за конкуренцията в Женева:

ATP250 Geneva main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР