Григор Димитров не успя да спечели титла №4 за годината,

...
Григор Димитров не успя да спечели титла №4 за годината,
Коментари Харесай

Дел Потро остави Григор с празни ръце

Григор Димитров не съумя да завоюва купа №4 за годината, откакто отстъпи с 4:6, 2:6 на Хуан Мартин дел Потро във финала в Стокхолм. Българинът бе равносилен в първия сет, само че се пропука в 5-ия гейм и позволи двуметровият аржентинец да го пробие.
Делпо заигра по-уверено и стартира да постанова волята си с мощност в ударите, на която Григор не откри отговор. Българинът не съумя да пробие бекхенда на Кулата от Тандил, както при успехите си в последните им два мача тази есен. Това го разколеба и във втората част той заигра несигурно, а опитният аржентинец се възползва и затвори мача за 1:22 часа на корта. Така той отмъсти на Димитров за провалите от тази есен и към този момент има 7 победи в 9 мача с него.
„ Исках доста тази купа, тъй като тя е значима за мен, само че противникът ми справедливо завоюва – призна Григор, който точно в Стокхолм преди 4 години подвигна първия си трофей от АТП шампионат. – Ако ще изгубвам от няколого, дано е от Хуан. Чувствах се вкъщи тук, а и на всички места имаше български флагове. “
Загубата оставя българина на 8-ото място в ранглистата на АТП след Новак Джокович (Сърбия) и отсрочи изкачването му на рекордното в кариерата му 7-о място. Тази седмица Димитров продължава с присъединяване в шампионата от категорията „ АТП 500 “ във Виена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР