Григор Димитров надали таи особено топли чувства от тазгодишното си

...
Григор Димитров надали таи особено топли чувства от тазгодишното си
Коментари Харесай

Григор и Хуркач бяха близо до обрат срещу братя Циципас, но напуснаха Монте Карло на старта

Григор Димитров едва ли таи изключително топли усеща от тазгодишното си присъединяване на Мастърсите в Индиън Уелс и в Маями, откакто записа общо една победа, а във Флорида даже получи контузия, предиздвикала го да се откаже прибързано. Една от позитивните страни при случката на американска земя за най-хубавия ни тенисист въпреки всичко остава партньорството му с Хуберт Хуркач за конкуренцията при двойките в Индиън Уелс, където българо-полският тандем надви над вторите сложени в схемата и трикратни първенци от Големия шлем - Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

 През предходната седмица, когато беше сложено началото на клей сезона, първата ни ракета избра да се концентрира напълно над подготовката си за Мастърс 1000 конкуренцията в Монте Карло, където с изключение на присъединяване си на сингъл, избра още веднъж да сплоти сили с поляка, ранкиран под номер 12 в класацията на АТР, за надпреварата в карето. В хода на предишния сезон стана като наклонност да виждаме в надпревари на червени кортове Гришо и Стефанос Циципас, като още с първото им стъпване на землената настилка през 2023-та година жребият още веднъж ги изправи един против различен, въпреки и този път на двойки, където финалистът от Аустрелиън Оупън си партнира с по-малкия си брат Петрос. Сблъсъкът пък ни даде много изравнени сили сред двата тандема, само че в последна сметка Димитров и Хуркач позволиха съмнения във значимите моменти, които разрешиха на участващите чрез " уайлд кард " гърци да поднесат самобитната изненада, като се поздравиха с успеха след 7:6(3) 6:7(4) [5:10].

Двубоят още от първата си минута беше изцяло равносилен, като стабилността на сервис на всяка от двете двойки беше повече от забележима и въпреки Петрос да изпитваше леки съмнения в играта си, поради обстоятелството от какъв сан са останалите трима състезатели на корта, то не станахме очевидци на нито един брейкбол и изцяло закономерно ни предстоеше да следим тайбрек. В дългия гейм първи с минипробив задатък напред се откъснаха елините, само че единствено с цел да може Григор с воле на мрежата да възвърне равенството при 3:3 точки. Впоследствие обаче проследихме три следващи неточни отигравания от ракетата на най-хубавия ни тенисист, който загуби двете си подавания на начален удар, с което беше превдварително решен крайният излаз на откриващия сет, записан на сметката на братя Циципас.

Стартът на втората част за българо-полската двойка надалеч не постави завършек на проблемите за Димитров и Хуркач, откакто по-високоранкираният тенисист в дуото на първата ни ракета изигра слаб гейм на сервис и след две двойни неточности съобщи подаването си в актива на противниците. Постепенно участващото чрез " уайлд кард " дуо доразви преднината си до 3:0 в своя изгода, само че също не съумяха да се разминат без компликации на начален удар, като неналичието на опит на огромната сцена за Петрос си сподели думата и той беше продънен, при което паритетът не след дълго възцари.

Оттам насетне по всичко личеше, че ни следва да станем очевидци на нов тайбрек, но с достигането на 11-ия гейм Димитров неколкократно предугади желанията на елините и след дълга замяна от дъното на корта против Стефанос остана непогрешим, с цел да донесе пробив на тандема си, който самият той обаче пропиля след две двойни неточности в идните минути и тайбрекът беше реалност. В него Гришо и Хуби се реваншираха за съмненията си от по-рано в срещата, като се показаха на доста по-високо ниво по отношение на съперниците си и равенството в обособените сетове беше възобновено.

При сходен процес на събитията, регламентът планува изиграването на супертайбрек до 10 точки, в който братята първи имаха думата, подкрепени от серия от неточности на поляка, и скоропостижно си завоюваха ранно преимущество в резултата от 5:2 пункта. Впоследствие до края на дуела значително определящи бяха безкомпромисният сервис на Стефанос и нарасналото самочувствие на Петрос, който повиши по впечатляващ метод качеството в представянето си, с цел да има основната роля за успеха на своя тандем.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР