Григор Димитров изненада всички с решението си да се включи

...
Григор Димитров изненада всички с решението си да се включи
Коментари Харесай

Мечтаният сблъсък е факт: Тийм оформи мач с Григор след спасени мачболи и 3-часова битка

Григор Димитров изненада всички с решението си да се включи в шампионат в седмицата директно преди Откритото състезание на Съединени американски щати. Изглежда, че родният ни представител към момента не се усеща изцяло квалифициран за идния US Open, заради което прие " уайлдкард " за конкуренцията от категория АТР 250 в Уинстън Сейлъм, стартирала по-рано тази нощ. Най-добрият ни тенисист ще бъде първи подложен в схемата и като подобен, открива присъединяване си непосредствено от втория кръг, където негов противник ще бъде Доминик Тийм.

За да стигне до дуел с нашия съотечественик, австриецът съумя да пречупи съпротивата на представителя на домакините Джей Джей Улф в извънредно оспорвана борба на старта. Срещата сред двамата бе изпълнена с обрати и предложи драма до последния вероятен миг, преди някогашният №3 в света да победи с крайния триумф след 6:7(5) 7:5 7:6(6) и тъкмо 3 часа и 11 минути игра. В решителния тайбрек Тийм на два пъти бе на крачка от провалянето, само че сподели своята класа и откакто отрази двата мачбола, с които разполагаше съперникът му, се поздрави с успеха в първия си дуел на хард от март 2021.

Преди близо 2 години Тийм се намираше в своята върхова форма и победи със своя дебютен " мейджър " трофей на US Open 2020, само че скоро по-късно започнаха серия физически проблеми за австриеца, който претърпя интервенция на китката през предишния сезон и бе отвън кортовете в продължение на цели девет месеца. Той се завърна на корта при започване на актуалната година, само че се нуждаеше от няколко месеца, с цел да успее да се върне назад на победния път. През последните месеци обаче някогашният №3 показва доста усъвършенстване в представянето си, като неотдавна даже доближи до полуфиналната фаза на шампионата в Гщаад. 

До този миг Димитров и Тийм имат изиграни общо 6 публични дуела между тях, като преимуществото е на страната на българина, който води с 4:2. Последният им конфликт датира от януари предходната година, когато хасковлията се наложи в поредни сетове в осминафиналите на Аустрелиън Оупън.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР