Григор Димитров изигра пореден блестящ мач на Мастърса в Шанхай

...
Григор Димитров изигра пореден блестящ мач на Мастърса в Шанхай
Коментари Харесай

Нова наказателна акция в Шанхай: Григор взе реванш от Джари и е 1/2-финалист!

Григор Димитров изигра следващ ослепителен мач на Мастърса в Шанхай и се класира за 1/2-финалната фаза. Българинът все реванш за финала в Женева от Николас Джари, надигравайки го със 7:6(3) 6:4 и по този начин ще се изправи против един всред Андрей Рубльов и Уго Юмбер в спор за място на финала.

Родният ни представител още веднъж сподели извънредно високо равнище на сервиране и не позволи нито една точка за пробив в хода на цялата срещa. Така българинът си обезпечи място във финалната четворка на шампионат от сходна категория за пръв път от две години насам, когато стори това в Индиън Уелс и ще прогресира най-малко с три места в международната класация.

Григор откри срещата с ас и въпреки Джари да доближи до 30:30, то първата ни ракета нямаше проблеми да затвори гейма в своя изгода. Лошите вести бяха свързани с това, че чилиецът доминираше доста съществени с началните си удари и нямаше проблем да печели сервис геймовете си. Същото обаче важеше в цялостна степен за Димитров, който изрично доминираше и в редките случаи, когато се стигне до по-продължителни замени и справедливо пръв реализира до брейкбол. Това по никакъв метод не тормози 22-ия подложен, чийто начален удар още веднъж се оказа неговото избавени и още веднъж имахме паритет при 3:3.

Оттам насетне сервиращите изцяло преобладаваха и се стигна до обоснован тайбрек, като нашият съотечественик незабавно съумя да провокира неточност от форхенда на своя конкурент и поведе с мини пробив. Отлична акция към мрежата пък разреши на някогашния номер три да усили задатъка си на 4:1, а след това той осъществя още един мини пробив и скоро имаше преднина в сетовете.

Вторият сет започва отлични за Димитров, който незабавно се снабди с точка за пробив, но Джари въобще не му разреши да влезе в разиграване и измъкна подаването си. Тези условия не обезкуражиха Гришо, чийто слайс измъчваше съществено близо 2-метровия му противник и ставахме очевидци на все по-отчетливо игрово преимущество от страна на нашето момче.

Много скоро чилиецът още веднъж беше изправен пред тежка задача на личен начален удар и въпреки да отрази два брейкбола, то се пропука при третия късмет пред Григор, допускайки неправилност от смач.

Последва нулев сервис гейм от страна на българина, който се откъсна напред с 5:3 и макар че южноамериканецът направи същото в ответното си подаване, то родният ни представител не трепна при сервирането си за мача и победи след 1 час и 38 минути прекарано време на корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР