Григор Димитров е най-добрият български тенисист и номер 3 в

...
Григор Димитров е най-добрият български тенисист и номер 3 в
Коментари Харесай

Кой е Григор Димитров, тенисист номер едно на България

Григор Димитров е най-хубавият български тенисист и номер 3 в международната класация. Той е на 26 години и продължава да натрупа триумфи в професионалната си кариера, като съгласно специалистите, го чакат още доста мощни сезони в тениса.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА НА ГРИШО В ЛОНДОН В ГАЛЕРИЯТА НИ

Представяме ви някои от най-интересните и любопитни обстоятелства за най-хубавия български тенисист.

1. Детство

Григор е роден на 16 май 1991 година в Хасково, България. За първи път хваща ракета, когато е на 3 години, а от 5-годишна възраст стартира да играе. И двамата родители на Гришо са спортисти - татко му Димитър е треньор по тенис, а майка му Мария е някогашна волейболистка. Баща му, Димитър, е бил негов треньор в детските му години.

Безмилостен Григор смаза Гофен и продължава в Лондон

Гришо - кумир, това е невисок разсъдък. "Фейсбук " избухна

Защо триумфът на Григор е свръхестествен и какво следва

През 2007 година Гришо става Европейски първенец до 16 години в Москва, Русия без изгубен сет.

В медиите се появи информация, че през 2008 година бащата на Григор продава фамилния автомобил, с цел да може да финансира присъединяване му на юношеския шампионат на Уимбълдън, където Гришо става първенец. Родителят на тенисиста отхвърли изказванията, че е продал жилището и колата си, с цел да заплати тренировките на сина си.

2. Бейби Федерер

Именно в юношеските му години, поради сходния му жанр на игра с този на Роджър Федерер, му дават прякора „ Бейби Федерер” (Baby Fed). Самият Григор е признавал в изявленията, че се усеща поласкан от сравнението, само че желае да построи собствен личен жанр, с който да го запомнят. След феноменалният успех на финалния шампионат на Асоциацията на тенис експертите (ATP) в Лондон, Григор съобщи, че към този момент не играе в сянката на Федерер и е построил лична еднаквост.

3. Успехи и похвали

С успеха си над Новак Джокович през май 2013 година, Димитров става първият български тенисист, записал победа над настоящ номер 1 в ранглистата. Ударите на Гришо постоянно попадат в класациите на АТР за най-атрактивни осъществявания, като българинът е считан за най-техничния състезател, дружно с французина Жо-Вилфред Цонга.

Григор Димитров е най-хубавият състезател на България за 2014 година. През 2016 година Григор бе почетен със званието „ Почетен жител на Хасково “. На церемонията тогава Гришо бе извънредно прочувствен и не скри насладата си от жеста.

4. В любовта

Както в професионалния тенис, по този начин и в персоналния живот, Григор има спадове и върхове.

През 2012 година, Гришо има няколкомесечна случка с огромната американска тенисистка Серина Уилямс. Двойката има 10 години разлика във възрастта. Тези свои връзки Григор и Серина не афишират в никакъв случай обществено.

Безспорно една от най-пикантните му любовни връзки беше тази с Мария Шарапова. Двамата бяха дружно 3 години, от 2012-та до 2015-та. За това време двойката стана обичана на папараците и постоянно бяха водещи вести в светските таблоиди.

След раздялата си с Мария, Григор не тъгува дълго и бързо откри разтуха в прегръдките на сексапилната Никол Шерцингер, някогашна вокалистка на американската R&B група „ The Pussycat Dolls”.

5. Забавления

Интересува се от всички типове спорт, както и от коли, компютри и часовници.
Григор Димитров признава, че обича рисковите спортове. Като младеж е разпален по моторите, велоспидеите и планинския туризъм. Карал е BMX и даже е взел участие в надпревари. Той е практикувал и един от най-модерните градски спортове – паркур.

Също по този начин е обичал да скача и от високи скали в морето. Това го изпълвало с жизнеспособност и адреналин. Неговият прочувствен темперамент води и до много рухвания и контузии в тези рискови занимания. Григор осъзнава, че да бъдеш самоуверен е значимо, само че да бъдеш необмислен може да бъде прекомерно рисково. Особено, когато си на ръба на една обещаваща кариера. Това го кара да се откаже от тези спортове в интерес на тениса.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
СПОРТ Ливърпул стартира 2018 със сладка победа “Marca ” разгласи Меси за №1 през 2017 година Ливърпул завежда дело против компания поради новината за прехвърлянето на Коутиньо
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР