Григор Димитров довърши започнатото вчера срещу Франсис Тиафо. След като

...
Григор Димитров довърши започнатото вчера срещу Франсис Тиафо. След като
Коментари Харесай

Григор се разправи с Тиафо и продължава на Уимбълдън

Григор Димитров довърши започнатото през вчерашния ден против Франсис Тиафо. След като, през днешния ден българинът взе и последния. Той завоюва за 1:39 минути игра, въпреки срещата да продължи два астрономически дни.

Следващият противник на Гришо ще е шестият подложен Холгер Руне. Това ще е първи мач сред двамата. Вчера Руне се изтеза против Алехандро Давидович Фокина, само че завоюва в пет сета. Датчанинът би след 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 7-6(8). Руне изоставаше с 5:8 в тайбрека в петия сет, само че взе пет следващи точки, с цел да завоюва., до момента в който Димитров има едвам 3:43 часа.

Григор доближи осминафинал на Уимбълдън за трети път в кариерата си и за първи от 2017 година насам.

Днес той влезе в третия сет при задатък от 2-1 в интерес на Тиафо. Българинът взе на нула идващия гейм, с цел да изравни. После проби за 2-3 с първия си брейк поинт. Хасковлията даде единствено точка на американеца за 4-2. После стигна до две точки за пробив и осъществя още първата за 2-5. Димитров стигна до три мачбола, не съумя от първия, само че от втория постави точка на разногласието.

„ Трябваше да бъда оптимално съсредоточен, като следвах моята игра. Това е една невероятна седмица. Наслаждавам се на всеки един ден тук. Удоволствие е да играя в неделя. Има доста положителни неща, които мога да извлека. Опитвам се да ходя напред, малко по малко. Няма някаква съответна цел, която да съм си сложил. Ще бъда съсредоточен върху това, което става в моето поле. Трябва да подходя като към всеки различен дуел. Той (Холгер Руне) е млад и надарен тенисист “, съобщи Димитров на корта пред Евроспорт.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР