Григор Димитров демонстрира изключително вдъхновено представяне и невероятен тенис след

...
Григор Димитров демонстрира изключително вдъхновено представяне и невероятен тенис след
Коментари Харесай

Спиращо дъха представяне: Феноменален Григор срази Мъри и е в третия кръг на US Open!

Григор Димитров показва извънредно въодушевено показване и необикновен тенис след първия в кариерата си поврат от 0:2 сета, с цел да вземе скалпа на Анди Мъри във втория кръг на US Open. Най-добрият български тенисист, който на старта в шампионата избави три мачбола в близо 5-часов трилър, сподели, че е съумял да се възвърне изцяло физически от маратонския си конфликт с Алекс Молчан и ни даде върховото си ниво на корта, с цел да пречупи 3-кратния първенец в Големия шлем, както и някогашен подобен в Ню Йорк, след 2 часа и 45 минути на " Артър Аш Стейдиъм " - 6:3 6:4 6:1.

По този метод Димитров, който през 2019-а година игра полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати, записа четвърта победа на тогавашния номер едно в кариерен проект и за четвърта поредна " мейджър " конкуренция се класира за третия кръг. В опит да повтори представянето си от Ролан Гарос и от Уимбълдън, където доближи осминафиналната фаза, 19-ият подложен ще се изправи против спечелилия всред Даниел Алтмайер, който надделя точно в Париж, или Александър Зверев, който надделя сънародника ни напълно неотдавна в Синсинати.

Българинът имаше правото да сложи началото на дуела със личен сервис и въпреки да изостана с 15:30, на бърза ръка подвигна оборотите и отстоя подаването си. Впоследствие напрежението се трансферира от другата страна на мрежата, при което българинът показва стабилност в разиграванията, до момента в който Мъри позволи четири следващи грешки и пробив на нула бе записан в актива на родния ни представител.

Отговорът на някогашния номер едно обаче се оказа на нужното равнище и той изповядваше типичния си процентен тенис с продължителни замени от дъното на корта, като в същото време началният удар на нашето момче функционираше надалеч от нормалното си ниво, с цел да станем очевидци на маратонски 16-минутен гейм, приключил с рибрейк на британеца, който изуми с една от най-хубавите точки за днешния ден. Драматичните събития надалеч не завършиха дотук и незабавно най-хубавият ни тенисист усъвършенства качеството на ретурите си, което му разреши да задава темпото в разиграванията и той доближи нови два шанса за пробив, но първото подаване на Мъри бе нещото, избавило го в неподходящите обстановки, и паритетът възцари на " Артър Аш Стейдиъм ", 40 минути след началото на мача - 2:2.

Последва ново нерешително показване на сервис за някогашния полуфиналист в конкуренцията и макар че водеше с 40:15, то още веднъж трябваше да избавя брейкбол, само че за разлика от по-рано, в този момент откри правилен съдружник в лицето на началния си удар, реализирайки първи ас за срещата, и удържа своето. Оттам насетне двамата състезатели очевидно усъвършенстваха равнището си на лично подаване, само че единствено с цел да бъде отведени до фундаменталния осми гейм, когато 3-кратният " мейджър " първенец направи подранил коледен подарък на българина, инкасирайки четири непредизвикани грешки, и Григор се поздрави с късен пробив, който го изведе до триумфа в откриващия сет.

Подемът в представянето на първата ни ракета продължи с още по-голяма мощ и на старта на втората част, когато британецът изглеждаше очевидно отмалял пред умората и само връщаше топката от другата страна на мрежите. Тези му дейности пък бяха посрещнати с огромна доза самочувствие от Димитров, който решително навлизаше във вътрешността в корта и завършваше ловко офанзивите си, като точно със страховит уинър от форхенд осъществя пробив още в първия гейм и безпроблемно затвърди преднината си в идващите минути. 

Постепенно с течение на времето физическото положение на сър Анди се усъвършенства доста и това докара до прочут ужас в дейностите на родния ни представител, който направи две двойни неточности в осмия гейм и спря бекхенда си в мрежата, което означаваше опция за британеца да заличи пасива си. Именно в основната обстановка най-хубавият ни тенисист подходи със забележително самообладание и пречупи духа на някогашния първенец от конкуренцията в обичаните му тактически надлъгвания от дъното на корта, като избави брейкбола и оцеля, преди броени минути по-късно със серия от отлични първи сервиси при идващото си подаване да се приближи на един сет разстояние от успеха.

Третата част ни предложи мечтаното от всички ни начало, откакто тонусът в играта на британеца още веднъж се поизгуби и той прибързваше в търсенето си на печеливша развръзка, допускайки неправилност, което означаваше ранен пробив в актива на 19-ия подложен, както непроменяемо се случваше до момента. Мигновено обаче концентрацията в дейностите на българина изчезна и той изигра несъмнено най-слабия си за мача гейм, като инкасира рибрейк, само че без време за губене, подвигна оборотите и осъществя въодушевяващ уинър от бекхенд по пътя към възобновяване на водачеството си в статуквото - 2:1.

Проблемите за сервиращите не стопираха дотук и нашето момче скоропостижно изостана с 15:40, но за разлика от по-рано в хода на сета, пласира поредност от отлични първи подавания и образно обезкуражи Мъри, като затвърди задатъка си. В идващите минути точно това се забелязваше от представянето на 3-кратния притежател на " мейджър " титли, който продължи да позволява все по този начин неточности, до момента в който нашето момче поддържаше висока успеваемост при разиграванията и във всеки комфортен случай продуцираше печеливша композиция, с цел да дублира преимуществото си. Видимо приел провалянето си, британецът изненада първата ни ракета с някои отигравания в завършващата фаза на играта си и за следващ път разполагаше с брейкбол, само че Григор показва здрави нерви и след изумителна отбрана, подкрепена от магически бекхенд пасингшот, заслужи третия си мачбол, с цел да официализира успеха си с четвърти следващ пробив.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР