Григор Димитров бе много щастлив след трудната, но напълно заслужена

...
Григор Димитров бе много щастлив след трудната, но напълно заслужена
Коментари Харесай

Димитров: Пропуснах много шансове, но се чувствам добре и гледам напред


Григор Димитров бе доста благополучен след сложната, само че изцяло заслужена победа над Бен Шелтън в първи кръг на Мастърс шампионата в Монте Карло. След чудесния за него първи сет българинът бе съществено усложнен, само че все пак съумя да преодолее съпротивата на четвъртфиналиста от Australian Open. В хода на мача обаче първата ни ракета осъществя единствено три от 18-те си точки за пробив (17%) и това бе един от акцентите в изявлението му след дуела.

„ Имах доста благоприятни условия. Не знам какъв брой брейкпойнта пропуснах във втория сет, а това е огромен проблем против Шелтън, защото той не ти разрешава да се чувстваш удобно на корта. Той е млад и доста надарен. Не ми беше по никакъв начин елементарно, само че знаех, че би трябвало просто да мина през този мач. Не желая да мисля прекалено много за това, което се случи. Физически се усещам добре и има доста позитиви, които бих могъл да извлека от този дуел. Вече мисля за идващия мач “ – сподели миналогодишният полуфиналист в шампионата.

„ Гледал съм доста от мачовете на Бен на хард. Той е левичар и има доста добър сервис, което съществено затруднява съперниците му. Предстои му доста работа, до момента в който успее да усъвършенства играта си на клей, само че би трябвало да бъде толерантен и в случай че го направи, съм сигурен, че ще се оправи добре “.

Димитров показа и упованията си за идния дуел против международния №42 Иржи Лехечка.

„ Още един надарен млад тенисист, само че като се замисля, към този момент съвсем всички са по-млади от мен “ – разяснява с усмивка първата ни ракета. „ Най-важното за мен е да играя своята игра и да не изневерявам на стила си. През годините клеят постоянно е бил доста забавна настилка за мен. Подобно на Шелтън, Лехечка има отличен сервис и форхенд, тъй че би трябвало да проучвам представянето си през днешния ден и да установя какво би трябвало да подобря “ – приключи международният №25.

Предстоящият мач ще е трети сред Димитров и Лехечка, като досега салдото в съперничеството им е 1-1.
Tenniskafe.com · Майсторството да станеш първенец за 34 часа
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР