Грейпфрутът е плод, получен от естествената кръстоска между портокал и

...
Грейпфрутът е плод, получен от естествената кръстоска между портокал и
Коментари Харесай

Грейпфурти и противозачатъчни

Грейпфрутът е плод, получен от естествената кръстоска сред портокал и помело. Смяташе се, че той е безусловно потребен за здравето, тъй като зарежда с витамини, изгаря холестерола, благоприятства диетите и още редица изгоди.

Според проучвания на университета в Южна Калифорния и в Хаваите дами, които постоянно ядат даже по четвъртинка от този плод са с 33% по-застрашени от рак на гърдата, в сравнение с дамите които не употребяват този плод. Тези заключения са направени въз основата на проучване, което е обхванало 50 хиляди дами.

Тук идва и утехата, че този риск е на първо място за дами, които са навлезли в интервал на менопауза. Но дамите в родилна възраст, които одобряват противозачатъчни таблетки би трябвало да знаят, че грейпфрутът е противопоказен за действието на тези таблетки.

Това значи, че в случай че взимате антибебе хапчетата и си пиете сок от грейпфрут или ядете плода, в един ден може и да се разсъните бременна.

Този плод взаимодейства по противен метод с противозачатъчните и редици други медикаменти, измежду които и антидепресантите. Той изцяло би трябвало да се заобикаля и с препарати за сърдечно-съдовата система.

Все отново след всички тези отрицателни обстоятелства за горчивият плод, би трябвало да се знае, че едно резенче на седмица няма да навреди никому. В умерени количества усъвършенства храносмилането, а съдържащите се в него киселини и субстанции оказват помощ за прочистването на червата.

Според немски учени обаче, потреблението на два грейпфрута на ден понижава кървенето на венците и риска от развиване на възпалителни процеси в устата.

Просто дами, които употребяват противозачатъчни би трябвало да се насочат към другите плодове, които по никакъв метод няма да обезвреждат действието на хапчетата.

Ако пък по този начин или другояче не си падате по горчивият плод, то най-добре не се изкушавайте да го приемате с антибебе хапчетата.

Бъдете деликатни, с цел да се предпазите от нежелана бременност. Изненадата би била доста неприятна, в случай че си пиете постоянно хапчетата, а една заран се разсъните и се окажете бременна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР