Грета Тунберг обвини държавите по света, че отричат мащаба на

...
Грета Тунберг обвини държавите по света, че отричат мащаба на
Коментари Харесай

Грета Тунберг с остра критика към Обединеното кралство, САЩ и Китай

 Грета Тунберг упрекна страните по света, че отхвърлят мащаба на климатичната рецесия. Освен това, съгласно нея, те постоянно прибягват до ловкост с изчисленията си за излъчванията на въглероден диоксид в атмосферата, с цел да подобрят своята " зелена “ известност, пише The Guardian, представени от Фокус Нюз.

 

Шведската активистка упорства, че международните водачи носят отговорност за дълготрайно безучастие в опазването на околната среда. Тя назовава този интервал " десетилетия на празни приказки “.

Тунберг също по този начин разкритикува Обединеното кралство, Съединени американски щати и Китай за манипулиране на статистиката. " От 1990 до 2016 година Обединеното кралство понижи териториалните си излъчвания с 41 %. Но в случай че вземем поради съвкупността от излъчванията му, в това число потреблението на вносни артикули, интернационална авиация, мореплаване и други сходни, понижението ще бъде към 15 % “, отбелязва тя.

" И това е без да се вземе поради изгарянето на биомаса, както в завода на Дракс в Селби. Според разбора тази мощно обществено финансирана електроцентрала, сякаш захранвана от възобновими енергийни източници, е най-големият емитент на въглероден диоксид в Обединеното кралство и третият по величина в Европа. И въпреки всичко английското държавно управление към момента счита страната си за водещ международен климатичен водач “, сподели Тунберг.

" Англия, несъмнено, надалеч не е единствената страна, която разчита на такова хитроумно премерване на въглерода. Това е нормална процедура. Китай, който сега е най-големият източник на въглеродни излъчвания в света, възнамерява да построи 43 нови електроцентрали на въглища в допълнение към 1000 към този момент в употреба, само че в това време се показва като екологичен " пионер “, който се стреми към " чист и хубав свят “ за бъдещите генерации “, възмутена е младата екоактивистка.

Тя също по този начин счита, че " климатични водачи, най-малко измежду страните с високи приходи, сега не съществуват “.

Нейните мнения пристигнаха преди договарянията за климата на Организация на обединените нации, които ще стартират в Глазгоу на 31 октомври. Позицията на Тунберг отразява неотдавнашните забележки на английската кралица. Елизабет II осъди международните водачи за безучастие във връзка с климатичната рецесия, откакто призна, че е " раздразнена “ от хора, които " приказват, само че не вършат нищо “.

Ден преди този момент държавното управление на Борис Джонсън разгласява тактика за цялостно унищожаване на въглеводородите, като в детайли разказа проекти за реализиране на задачите за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид до нула до 2050 година Но предлагането срещна рецензии, в това число за недобре премислени способи и незадоволително вложение в планове, нужни за промяна, обръща внимание The Guardian.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР