Грешка е да се търси начин да се облагат битовите

...
Грешка е да се търси начин да се облагат битовите
Коментари Харесай

Ще ни треснат ли с нова цена на тока? Говори бивш министър

Грешка е да се търси метод да се таксуват битовите консуматори на електрическа енергия с " квазиданък ", разгласи някогашният министър на енергетиката Александър Николов в изявление за Българска национална телевизия. Той разяснява желанието да бъде отстранена нощната цена на електрическа енергия.

Николов цитира данни, съгласно които битовите консуматори са единствено 15% от общото произвеждане на електрическа енергия.
-->
Ексминистърът дефинира като нечиста сделка изказванието, че през 2023 година битовите консуматори ще излязат на свободния пазар, като задачата по думите му е да се плашат хората. През идната година единствено ще стартира този развой, който ще отнеме няколко години.

Николов разяснява, че последната година и половина е бил доста сложен опитът да се разшири експертният капацитет в структурите на Министерството на енергетиката, а в този момент поради нелепи политически изказвания част от хората, които са дали доста като експертиза, към този момент не са част от структурите.

По думите на Николов поради нуклеарното гориво е сложено под въпрос действието на АЕЦ " Козлодуй " през идващите 5 години. защото в света сега има 2 компании, които могат да го доставят - едната е съветска, другата е американска. До 2024 година централата ще действа напълно с съветско нуклеарно гориво. Въпросът е до тогава дали централата ще е напълно подвластна от съветското гориво, сподели Николов.

Той подчертава, че през последните 3 години напъните са били ориентирани към това АЕЦ " Козлодуй " до 2024 година да е на 50% диверсифицирана от съветско нуклеарното гориво. А в този момент служебният кабинет си разрешава да слага под риск сходно нещо, съобщи някогашният енергиен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР