Гръцкият външен министър Никос Дендиас обяви изпращането на хуманитарна помощ

...
Гръцкият външен министър Никос Дендиас обяви изпращането на хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър лично ще достави хуманитарна помощ в Мариупол

Гръцкият външен министър Никос Дендиас разгласи изпращането на филантропична помощ за обсадения украински град Мариупол, като добави, че има желание да придружи помощта персонално, заяви АНА-МПА.

Дендиас направи известието след среща с генералния консул на Гърция в града Манолис Андрулакис, който беше последният задграничен посланик, останал в града, като се завърна в Гърция в неделя след сложна интервенция по евакуацията му. Гръцкият външен министър разгласи, че Андрулакис ще бъде награден с медал, както и посланикът на Гърция в Украйна Франгискос Костеленос и генералният консул в Одеса Димитрис Дохцис.

Дендиас разгласи, че е изпратил публична нота до Украйна да улесни доставянето на филантропичната помощ в Мариупол, както и нота до Русия с искане да не основава спънки за доставката.

„ Тази помощ имам желание да съпроводя персонално в съгласуваност с ръководителя на Международния комитет на Червения кръст Петер Маурер, с който към този момент сме в контакт “, съобщи Дендиас.

Той добави, че приоритет на гръцкото държавно управление е отбраната на етническите гърци в зоната на военните дейности, само че и на цялото спокойно население. Дендиас разгласи, че за тази цел ще бъде основана група за съгласуваност и банкет в Букурещ, отпред на която ще бъдат посланикът на Гърция в румънската столица София Грамата, както и Дохцис и Андрулакис.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР