Гръцкият състезател Янис Антетокумбо беше избран за най-полезен играч (MVP)

...
Гръцкият състезател Янис Антетокумбо беше избран за най-полезен играч (MVP)
Коментари Харесай

Гръцкото чудо Янис Антетокумбо беше избран за играч на сезона в НБА

Гръцкият играч Янис Антетокумбо беше определен за най-полезен състезател (MVP) в постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). 24-годишният състезател на " Милуоки бъкс " беше предпочетен пред носителя на оценката за предходната година Джеймс Хардън от " Хюстън рокетс " и Пол Джордж от " Оклахома сити тъндър ".

Антетокумбо печели наградата за пръв път в кариерата си. Той е едвам вторият европеец след Дирк Новицки и четвъртият чужденец, който е определен за най-полезен състезател в постоянния сезон. Наградата са печелили още нигериецът Хакийм Олайджуон и канадецът Стив Неш.

Антетокумбо, който е от нигерийски генезис, е вторият състезател на " Милуоки " с наградата. За последно легендата Карим Абдул-Джажбар беше почетен с оценката за сезоне 1970-71, 1971-72 и1973-74.

През сезона Гръцкото знамение записа по 27.7 точки, 12.5 извоювани битки и 5.9 асистенции приблизително на мач. С сполучлива пукотевица 57.8% той сложи връх за франчайза на " Милуоки ".

 Гръцкото знамение Янис Антетокумбо беше определен за състезател на сезона в НБА
© Associated Press

С Антетокумбо в състава " Милуоки " беше тимът с най-хубави индикатори в постоянния сезон. " Елените " приключиха с 60 победи в 82 мача, а в плейофите отборът загуби финала в Източната конференция от първенеца " Торонто раптърс ".

Антетокумбо е едвам дванадесетият играч в НБА, който печели оценката преди да навърши 25 години.

 Гръцкото знамение Янис Антетокумбо беше определен за състезател на сезона в НБА
© Associated Press
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР