Гръцките власти решиха, че от 1 февруари се намалява срокът

...
Гръцките власти решиха, че от 1 февруари се намалява срокът
Коментари Харесай

Ковид лудница! Затягане, протести и зараза след бустер в Гърция

Гръцките управляващи взеха решение, че от 1 февруари се понижава срокът на годност на документите за жителите без трета доза ваксина, оповестява телевизия " Скай ". Срокът за годност на документа за хората без трета доза става седем месеца.

От началото на идващия месец всеки, който не си е направил бустерна доза, ще бъде считан за неимунизиран.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис е декларирал, че новата мярка за ограничение на разпространяването на коронавирус визира 500 хиляди жители.

Междувременно върви митинг в Солун против коронавирус ограниченията и имунизацията. Студенти, най-вече младежи, вземат участие в демонстрацията в града против рестриктивните мерки за неимунизирани, съобщи БНР.

Основната причина за възмущението и митингите е нагоре цитираното изказване на министъра на опазването на здравето Танос Плеврис, че всички документи се анулират след 7 месеца без бустерна доза.

Скандира се против здравната политика на премиера Мицотакис и дискриминирането от ограниченията.

" Вземете си имунизациите и се махайте от Гърция " се чува в центъра на Солун. " Това не е народна власт, а действителен фашизъм ", считат участниците в митинга.

" Принуждават ни да се имунизираме, с цел да работим ", разясняват хората от митинга пред публицисти.

Събитието се излъчва в обществените мрежи от гръцки публицисти - участници в митинга. Нито една централна медия не го отрази.

И за похлупак стана ясно, че водачът на опозиционната партия Сириза и някогашен министър председател Алексис Ципрас е инфектиран с коронавирус, макар че е ваксиниран с три дози, оповестява " 24 часа ". Това било открито при превантивно тестване нощес, а брачната половинка му Бети и двете им деца се отрицателни.

" Засега имам леки признаци и се надявам, че скоро ще бъда здрав ", написа Ципрас в Туитър.

На 13 ноември предходната година във Facebook Ципрас разгласява фотография по какъв начин се имунизира с трета доза. „ Трета доза. Ние сме имунизирани. Избираме пътя на науката и живота ", написа тогава той.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис му пожела бързо възобновяване в обществените мрежи. " С оглед на това, че има сложена бустер доза на имунизацията, сигурен съм, че всичко ще е добре ", написа Мицотакис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР