Гръцките въоръжени сили създават полева болница с над 50 легла

...
Гръцките въоръжени сили създават полева болница с над 50 легла
Коментари Харесай

Гръцката армия подготвя полева болница в Солун

Гръцките въоръжени сили основават полева болница с над 50 кревати в северния град Солун като част от проектите за справяне с повишаването на броя на коронавирусните инфекции и хоспитализации , оповестява АП.

Заместник-министърът на защитата Алкивиадис Стефанис, който посети обекта пред военната болница в града в понеделник, съобщи, че полевата болница ще бъде подготвена до края на седмицата .

" Тази мобилна болница се основава при положение на изключително сложна обстановка и като част от планирането , което въоръжените сили постоянно имат ", сподели Стефанис и добави, че военните постоянно възнамеряват въз основа на допустимо най-лошия сюжет.

Полевата болница би трябвало да разполага с 50 кревати за пациенти с ковид и две кревати за интензивно лекуване.

Солун е в центъра на скока в случаите на ковид в Гърция, като лечебните заведения и медицинският личен състав са подложени на мощен напън .

В петък здравните управляващи активизираха две частни клиники в града и техния личен състав , които да бъдат употребявани за лекуване на пациенти с COVID-19.

" След бързото увеличение на приема, както лечебните заведения в Солун, по този начин и техният медицински личен състав доближиха своите граници ", съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас в понеделник.

Според данни, оповестени от здравните управляващи в петък, към момента са разполагаем единствено 4% от леглата за интензивно лекуване , предопределени за пациенти с ковид в Солун, като 210 от 218 към този момент са заети.

Гърция всекидневно е с над 100 смъртни случая от ковид през уикенда , като 108 души умират в събота и още 103 в неделя.

В момента страната с към 11 милиона души има над 91 000 доказани случая на ковид и 1630 смъртни случая от началото на пандемията. Второ блокиране в цялата страна бе наложено по-рано този месец до края на ноември, само че се чака рестриктивните мерки да бъдат удължени до декември под някаква форма.
 Гръцките управляващи присвояват частни клиники, с цел да лекуват инфектирани с Covid-19
Гръцките управляващи присвояват частни клиники, с цел да лекуват инфектирани с Covid-19

В Гърция има общо 6074 болнични кревати за пациенти с ковид и към сряда 3831 са заети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР