Гръцките въоръжени сили са в състояние на бойна готовност поради

...
Гръцките въоръжени сили са в състояние на бойна готовност поради
Коментари Харесай

Гръцката армия е в бойна готовност заради Турция

Гръцките въоръжени сили са в положение на бойна подготвеност заради продължение на вероятно "провокативно " нахлуване в източната част на Средиземно море, заяви гръцкият всекидневник „ Катимерини “.

Вестникът прибавя, че основният въпрос за Атина е по какъв начин да реагира, в случай че Турция организира изследване, съгласно гръцките управляващи, в гръцкия континентален пояс.

"Плановете се основават основно на маневри от гръцката флота, защото Турция употребява проучвателен кораби, с цел да утвърди наличието си в района, само че гръцката авиация ще играе роля при какъвто и да било отговор ", съобщи гръцкия вестник.

Запитан предходната седмица дали Гърция може да разчита на военна поддръжка от Европейски Съюз или Съединените щати при положение на случай, министърът на защитата Евангелос Апостолакис съобщи пред кореспонденти, че Гърция ще би трябвало да възнамерява независимо да се оправи с сходен сюжет. "Няма такова заричане, нито подобен въпрос сега, само че както споделих и преди, когато би трябвало да създадем нещо, чакаме, че главно ще бъдем сами. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР