Гръцките пристанищни власти проверяват документите за здравното състояние на всички

...
Гръцките пристанищни власти проверяват документите за здравното състояние на всички
Коментари Харесай

Опашки по пристанищата в Гърция заради проверки на Covid документи

Гръцките пристанищни управляващи ревизират документите за здравното положение на всички пасажери на фериботи. Има опашки по пристанищата.

Стотици пасажери чакат на пристанищата Пирея и Солун, с цел да отпътуват с фериботи към островите. Властите правят щателна инспекция на документите за здравния статус на пасажерите, което изисква време.

Затова управляващите предлагат пасажерите за корабите да са на пристанището най-малко един час преди тръгване. Задължително е носенето на маска и преди качването на корабите. На другите портове Игуменица и Патра също има натоварване, само че се чака по-малко време, оповестяват пристанищните управляващи.

Много по-малко време чакат имунизираните с европейски документи. Гръцкото държавно управление разисква въвеждане на наложително имунизиране на медицински служащи, работещи в превоза, полицията и за учителите, оповестяват лекари от съвета по надзор на ковид.

Пътна полиция осведоми,че от рано тази заран е засилен трафикът от сухопътните граници, като се чака в идващите часове да се усилят влизащите в Гърция туристи от балканските страни. За облекчение на водачите на леки коли е спряно придвижването на камиони в натоварени прави.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР