Гръцките фирми в България продължават да се множат. Около 30%

...
Гръцките фирми в България продължават да се множат. Около 30%
Коментари Харесай

Гръцките кухи фирми в България се увеличават и през тази година

Гръцките компании в България не престават да се множат. Около 30% е годишно нарастване на броя на гръцките компании и служащи, регистрирани през първата половина на годината у нас. Причината съгласно гръцкото издание Ekathimerini е, че работодателите желаят да избягат от тежките обществени промени в южната ни съседка.

Както в Кипър, по този начин и в България, данъчните ставки и социалноосигурителните вноски са надалеч по-ниски, в сравнение с в Гърция. Предприемачи, които са се преместили в България, изясняват, че в случай че не са създали това са щели да натрупат големи задължения и да останат неспособни да платят на снабдители и банки.

Последните данни демонстрират, че броят на гръцките предприятия, записали се в Кипър, е повишен с 77% през предходната година от 2015 година насам. Консултантите от одиторската компания означават, че наклонността се усилва. От 1012 гръцки компании и лица на свободна процедура, които се реалокират в Кипър през 2015 година, броят им се усили до 1799 през 2016 година

Последните данни демонстрират, че в България има към 15 000 гръцки компании, макар че заместник-министърът на финансите Катерина Папанациу съобщи по-рано този месец, че 8 от 10 гръцки компании в България имат регистрационен номер, само че нямат активност, с цел да се избегнат налозите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР