Гръцката полиция разби престъпна група, занимаваща се с продажба на

...
Гръцката полиция разби престъпна група, занимаваща се с продажба на
Коментари Харесай

Свещеник, ръкоположен в България, влиза в гръцки затвор за фалшиви горива

Гръцката полиция разруши незаконна група, занимаваща се с продажба на подправени горива. Задържани са 18 души, измежду които и 27-годишен някогашен риалити състезател, който получавал подправени горива. По делото има 10 обвинени.

Четирима упрекнати като членове на група за подправяне на горива и питиета, влизат в пандиза. Сред тях е и 62-годишен духовник, апетитен за водач на незаконната организация, макар че е отрекъл обвиняванията, които му се приписват. Той е живял 12 години в Лондон, бил е ръкоположен за дякон в православен манастир в България и е приключил медицина в български университет. Основният му съизвършител е 65-годишен, по този начин наименуван " вълшебник от Газа ", който има компания за боклуци и химикали в Танагра, посредством която е получавал материалите за примесите за изработката на химическите разтворители.



От останалите подсъдими, осем души са освободени с ограничаващи условия, а други осем ще бъдат освободени през днешния ден (12/03).

От следствие на гръцката полиция стана ясно, че незаконната организация са внасяли редовно химически артикули от България, с цел да фалшифицират гориво и етилов алкохол, без да заплащат налози и мита. В същото време, възползвайки се от законната активност на компания за стерилизация, са управлявали и незаконна фабрика за произвеждане на химически разтворители, подобаващи за подправяне на гориво. За задачата водачът на незаконната организация е основал три независими подгрупи, разполагащи с подобаваща инфраструктура и техническо съоръжение.

Двама от арестуваните са взели участие в канализиране на химически разтворители към бензиностанции посредством импорт от България или посредством ръководство на техен незаконен индустриален цех, до момента в който третият е бил в контрабанда на етилов алкохол до дестилерии, през които по-късно е бил канализиран към гръцкия пазар за ползване.

Установено е, че паркинг в Аспропиргос, където са трансферирани химическите разтворители, е работил в предишното под управлението на роднините на члена на гръцката мафия. Служителите по сигурността ревизират дали очевидните настоящи лица на незаконната организация са родственици на 55-годишният Янис Скафтурос, прочут още като „ чичо Джо “ в гръцката мафия, който беше погубен с 15 патрона през април 2022 година в Скурта Беотия.

Смята се, че поради контрабандата гръцката страна е ощетена с над 1,2 млн. евро неплатени мита и такси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР