Граничен полицай изпраща нелегално сезонни работници във Франция. Заминалите съобщиха

...
Граничен полицай изпраща нелегално сезонни работници във Франция. Заминалите съобщиха
Коментари Харесай

Граничен полицай изпраща нелегално сезонни работници във Франция

Граничен служител на реда изпраща незаконно сезонни служащи във Франция. Заминалите оповестиха за неприятни условия и събиране на 300 евро на човек за разноски, които в действителност не дължат.

Предложението за плевене на лук и картофи идва от граничния служител на реда Ивайло Петров. Той им изискал от 300 евро на месец за спане, ток и вода. По-късно хората разбрали, че тези пари не са били желани от хазяина им за действителни разноски и по този начин отивали в джоба на Петров и братовчед му, който също работи във Франция.

„ Когато отидохме изискванията бяха неприятни – бяхме в хале с продукцията, нямаше баня, спяхме със зеленчуците и тракторите. 11 дни бяхме в този хамбар, след това 10 дни в работни фургони”, разказва Анита.

Ивайло отхвърли да разяснява случая пред камера. Братовчед му Йордан уточни, че хората са си тръгнали, тъй като не са работили. По думите му той даже им е дал пари назаем – по 310 евро. „ Нито аз съм компания, нито Ивайло е компания. За да си медиатор би трябвало да си компания, какъв медиатор? Аз работя тука при едни французин, той ми споделя че му трябват хора за работа, аз се обаждам на братовчед ми в случай че може да дойдат тука хора да изкарат пари за три месеца – положителни пари, и хората идват да изкарат пари, това е цялата работа”, разяснява той.

Анита удостовери за парите назаем, само че били 100 евро, не 310. По думите й в случай че били получили възнагражденията си щяха да му възстановят парите.

Потърпевшите посъветваха хората, които желаят да заминат на сезонна работа, да изследват деликатно изискванията и да го вършат единствено посредством легална и записана компания.

Повече за случая вижте във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР