Грандиозен скандал се вихри по време на и след двубоя

...
Грандиозен скандал се вихри по време на и след двубоя
Коментари Харесай

Скандал на Острова: Съдиите се извиниха на Ливърпул, Клоп бесен

Грандиозен скандал се вихри по време на и след дуела сред Тотнъм и Ливърпул от седмия кръг на Висшата лига, извоюван от шпорите с 2:1. Причината за това са няколко извънредно противоречиви решения на основния съдия Саймън Хупър, както и на неговите сътрудници на ВАР.

Най-голямо неразбиране провокира несъществуващата засада на Луис Диас (б.р. при 0:0), който означи гол за своя тим в 34-а минута. Странното е, че по този начин и не бяха начертани линии, които да убеждават в правотата на съдийското присъждане. Малко след края на дуела от PGMOL – органът, отговарящ за съдийството в британския професионален футбол, излезе с публична позиция за тази обстановка.

„ PGMOL признава за сериозна човешка неточност, която се случи по време на първото полувреме сред Тотнъм и Ливърпул. Голът на Луис Диас бе анулиран заради засада от съдиите на терен. Това беше ясна и явна неточност и трябваше да бъде прието попадение след намеса на ВАР, само че ВАР се провали в това. PGMOL ще съблюдава изцяло всички фактори довели до тази неточност. Незабавно PGMOL ще се свърже с Ливърпул “, се споделя в позицията, а мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разяснява изказването.

„ На кого оказва помощ това опрощение? Имахме тази обстановка в мача на Манчестър Юнайтед против Уулвърхемптън. Уулвс взе ли точки за това опрощение? Няма да вземем точки за това опрощение и ние. Всички смятахме, че когато ВАР е в играта, нещата ще станат доста по-лесни “, разяснява Юрген Клоп.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР