Папа Франциск казва, че климатичната криза е стигнала до точката,

...
Папа Франциск казва, че климатичната криза е стигнала до точката,
Коментари Харесай

Папа Франциск: „Изменението на климата в този момент е път към смъртта“

Папа Франциск споделя, че климатичната рецесия е „ стигнала до точката, от която няма връщане “, защото планетата продължава да вижда резултатите от световното стопляне и света водачите имат още по-голяма отговорност да подхващат дейности.

„ Колко се тревожите за изменението на климата? “ Водещата на CBS Evening News и ръководещ редактор Нора О'Донъл попита Франсис по време на историческо изявление във Ватикана.

„ За страдание стигнахме до точка, от която няма връщане. Тъжно е, само че това е ситуацията. Глобалното стопляне е сериозен проблем “, отговори Франциск. „ Промяната на климата в този миг е път към гибелта. “

наказание на скептиците по изменението на климата до приканване на политиците да вземат „ радикални решения “, с цел да защитят планетата за бъдещите генерации.

През 2015 г. Франсис стана първият папа, който се обърна към взаимно съвещание на Конгреса във Вашингтон, окръг Колумбия, където прикани законодателите на Съединени американски щати да възприемат „ интегриран метод за битка с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР