Гражданското дело, което футболистът Мартин Петров води срещу УниКредит Булбанк,

...
Гражданското дело, което футболистът Мартин Петров води срещу УниКредит Булбанк,
Коментари Харесай

На делото Мартин Петров срещу УниКредит се разбра: Парите ги няма, документите

Гражданското дело, което футболистът Мартин Петров води против УниКредит Булбанк, бе спряно още на първото съвещание. Причината – в процеса няма документи за над 450 банкови интервенции. Част от тях са унищожени, други са конфискувани от прокуратурата, която от две години проверява случая, заяви Медиапул.
Тъй като документите са главно доказателство, без тях делото не може да продължи, реши арбитър Стефан Кюркчиев и го спря до привършване на следствието. Кога ще се случи това, не е ясно.

Мартин Петров твърди, че от негови сметки са изчезнали над 3.8 млн. лева, откакто близо година е бил заблуждаван от персоналния си банкер Ирина Аткова, че към момента е чиновник на УниКредит. Въпреки че е уволнена 10 месеца по-рано, тя продължава да праща на Петров извлечения, завършени все едно идват от банката.

Спортистът открива, че парите липсват през лятото на 2017 година Той подава сигнал до прокуратурата, която още тогава образува кореспонденция. До през днешния ден обаче не се знае на какъв стадий е следствието. Разследващите не са дали информация на съда, стана ясно от думите на арбитър Кюркчиев. Той изясни, че пращал писмо в края на предходната година, както и преди няколко дни. Отговор няма.

Нито юристите на Петров, нито банката разполагат с документите за преводите. Става дума за 456 документа за общо 13 банкови сметки. Една част от тях са унищожени, защото е изминал срокът за съхранението им, другите са конфискувани от прокуратурата.

Съдът не може да ги изиска, изясни Кюркчиев. Нито може да претърсва или изземва, тъй като това са пълномощия напълно на прокуратурата. Аткова, която е измежду ответниците по гражданското дело дружно с банката, не се яви. Съдът не може да я търси, акцентира Кюркчиев.

" Изясняването на обективната истина е съществено затруднено ", съобщи съдията.

" Аз се запитвам: Какво ще откриваме? Върху какво ще работят движимостите лица, те не могат да гадаят за документите ", съобщи Кюркчиев преди да спре делото. Той акцентира, че основните доказателства са в прокуратурата. Според съдията гражданският развой може да тръгне още веднъж, в случай че следствието бъде приключено или най-малко спряно. Дали и по кое време това ще се случи, не е ясно. Проверка в уеб страницата на държавното обвиняване сочи, че кореспонденция със същия номер от 2017 година е решена. Не се знае какво тъкмо е постановил прокурорът.

Адвокатите на Петров настояват, че той е станал жертва на проведена незаконна група. Пред съда бранителят му Тодор Табаков съобщи, че Аткова не би могла да извърши преводите без знанието на чиновници от по-високите равнища в банката.

" Помислете до каква степен е в полза на вашите клиенти определението да остане в действие ", обърна се арбитър Кюркчиев към юристите, откакто спря делото. Той изясни, че решението му предстои на обжалване и в случай че горната инстанция го анулира, той няма да има различен избор с изключение на да го продължи. Също по този начин съобщи и че е подготвен да назначи желаните от страните експертизи. Проблемът е, че движимостите лица няма върху какво да работят, защото документите липсват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР