Гражданско Сдружение Заедно за Пловдив“ обявява протест, насочен към предотвратяване

...
Гражданско Сдружение Заедно за Пловдив“ обявява протест, насочен към предотвратяване
Коментари Харесай

Организира се протест срещу безхаберието на Община Пловдив

Гражданско Сдружение „ Заедно за Пловдив “ афишира митинг , ориентиран към попречване на рискове и възстановяване на околната среда в града. Мероприятието ще се организира на 25 септември с начален час от 14:45 , на кръстовището на улица „ Скопие “ и улица „ Индустриална “, наоколо до постройката на Общинско дружество „ Градини и паркове “.

Целите на демонстрацията са ясни и настойчиви. Сдружението слага на първо място сигурността на жителите и показва загрижеността си по отношение на. Настоява за тяхното неотложно унищожаване, преди да съставляват риск за жителите. Опазване на зелените площи е другото искане на уредниците като акцентират значимостта от замяната на отстранените дървета посредством засаждане на нови .

Това ще помогне за поддържане на зелената система на града и качеството на въздуха. Във връзка с това от сдружението оповестяват, че към този момент пет месеца чакат отговор на входирана в Общината молби за позволение по засаждането на закупени над 150 млади дръвчета. Паралелно се организираха поредност от акции по маркирането на рисковите дървета в Пловдив. Резултатите с обозначените точни местоположения на сухите дървета бяха изпратени до Община Пловдив.

Поради неналичието на какъвто и да е отговор от тяхна страна и Оперативна програма „ Градини и паркове “, от организацията упорстват за отговорност и дейности от страна на кмета Здравко Димитров . От СГ „ Заедно за Пловдив “ упорстват за оставката на шефа на предприятието – Веселин Козарев.

Организаторите изискват да се вземат и ограничения за попречване на тежките последствия от естествени бедствия . Сдружението акцентира неотложната нужда от взимане на превантивни ограничения за разчистване на коритото на река Марица, заобикаляйки събития, сходни на наводненията в Карловско и Царево, където починаха две дами.

Призивът на протестиращите е жителите на Пловдив да се причислят и да поддържат значимите дела за безвреден и зелен град.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР