Гражданските организации нямат достатъчно ефективен механизъм, за да могат да

...
Гражданските организации нямат достатъчно ефективен механизъм, за да могат да
Коментари Харесай

Душана Здравкова: Гражданската енергия и протестите не бяха за това, което свършиха днес в НС

Гражданските организации нямат задоволително ефикасен механизъм, с цел да могат да прокарат своите хрумвания и да задължат политиците да свършат нещо потребно. Това съобщи пред БНР Душана Здравкова, някогашен арбитър и някогашен евродепутат.

" Това, което свършиха през днешния ден, никога не е потребното деяние, предстоящо от хората ", безапелационна е тя.

Със 144 гласа " за " Народното събрание одобри на първо четене измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение. С тях " интимната връзка " се приравнява към брачното партньорство и съжителството без брак, а жертвите получават същите благоприятни условия за протекция.

" Гражданската сила и митингите не бяха за това. Не това са упованията на обществото – някакъв комичен текст, който по никакъв метод не би довел до нещо положително и до решение на казуса. Не може Народното събрание да написа такива ремонти на коляно, " изясни Здравкова.

Проблемите са на първо място в предварителната защита, възпитанието и образованието, означи Здравкова в предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт ".

" Липсва разбор на протичащото се, както и резистентност и надграждане на плановете, " добави Здравкова.

Такива случаи на принуждение би трябвало да се преглеждат в юридическите факултети на университетите, в Института по правораздаване, както и във всевъзможни курсове на съдии, прокурори и проверяващи служители на реда, посъветва специалистът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР