Граждански протест В подкрепа на кмета на Община Генерал Тошево“

...
Граждански протест В подкрепа на кмета на Община Генерал Тошево“
Коментари Харесай

Генерал Тошево излиза на протест в защита на кмета си

Граждански митинг „ В поддръжка на кмета на Община Генерал Тошево “ провежда локалната конструкция на Българска социалистическа партия в добруджанския град.

Вчера Валентин Димитров беше арестуван по искане на Европейската прокуратура по следствие за измами с европейски средства. Това е първият арест в България по искане на службата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Членове на структурата на Българска социалистическа партия в Генерал Тошево ще се съберат тази заран пред постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Недоволството им е предизвикано от събитията през вчерашния ден, когато кметът на общината Валентин Димитров беше арестуван по съмнение за измами със дотации от Европейски Съюз за увеличение на енергийната успеваемост на обществени жилища. Нарушенията са осъществени през интервала 2017-2019 година, предава БНР.

Проектът е на стойност 169 000 евро (около 330 000 лева). Документи са били конфискувани през вчерашния ден от постройката на Общината и от канцеларии на длъжностни лица. Предстои да бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени.

Валентин Димитров е втори мандат кмет, повдигнат от Българска социалистическа партия.

Припомняме, че през 2020 година Специализираната прокуратура влезе за инспекция в общината.

Протестът е с начален час 8:30.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР