Гражданската платформа „Изправи се Бг“ прераства в партия. Инициативен комитет

...
Гражданската платформа „Изправи се Бг“ прераства в партия. Инициативен комитет
Коментари Харесай

Мая Манолова с нова партия, иска да е социална алтернатива

Гражданската платформа „Изправи се Бг“ прераства в партия. Инициативен комитет от 98 души през днешния ден застана зад концепцията на Мая Манолова за основаване на „Изправи се България“.

В учредителната декларация е записано, че групировката се афишира за нов вид страна, в която институциите работят за хората, а не за олигархията, като това би трябвало да стане посредством целенасочени политики за отбрана на слабите и уязвимите, превъзмогване на неравенствата и повишение на приходите. Манолова се разгласи за опция и на предходното, и на сегашното ръководство:

„Въпреки, че Борисов не ръководи, моделът на Борисов се възпроизвежда, защото държавното управление на смяната несъмнено не се оправя с рецесиите. Социалната сякаш партия в това държавно управление предава ползите на работещите хора и на пенсионерите. Нужна е в действителност обществена партия. Време е за основаване на същинска обществена партия, обществена опция на досегашното управление“.

Манолова не изключи съдействие с бъдещата партия на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев в границите на огромен обществен план дружно с други обединения. Тя се разгласи против даването на оръжия за Украйна и прикани войната да бъде решена със средствата на дипломацията. 

Официалното основаване на партията е планувано за 1 май.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР