Гражданската организация Спаси София внесе в Столичната община предложение за

...
Гражданската организация Спаси София внесе в Столичната община предложение за
Коментари Харесай

Спаси София иска седем нови спирки на градския транспорт

Гражданската организация " Спаси София " внесе в Столичната община предложение за отделяне на седем нови спирки на градския превоз, които да подобрят транспортното обслужване в столицата.
Сред препоръчаните промени са обособяването на трамвайни спирки по ул. Алабин наоколо до пешеходната зона по бул. Витоша за по-удобното ѝ обслужване, както и нови тролейбусни спирки до изходите на метростанция “СУ Св. Кл. Охридски”. От Спаси София оферират също и нова трамвайна наоколо до централната автогара, което пък доста ще улесни пътуващите с багаж.
" Въпреки, че София продължава да пораства, столичният градски превоз е изправен пред съществени провокации поради неравната конкуренция с персоналните коли като улеснение и време за пътешестване. Често прекачванията сред обособените линии са неуместни, лишават много време и изискват доста вървене пешком ", установяват от Спаси София и допълват, че част от проблемите са елементарно решими.
Новите спирки ще се намират тук-там, където има задоволително пространство за тяхното разполагане, без това да пречи на пешеходците. Те ще улеснят прекачването сред обособените линии и типове градски превоз, правейки го по-функционален и желан. От организацията означават, че обслужването доста ще се усъвършенства, защото ще се попълнят празнини в транспортната мрежа, надхвърлящи от време на време над 2-3 пъти наложеното като задоволително пешеходно разстояние сред спирките на наземния градски превоз.
" Разстоянията сред две поредни спирки на наземните линии в София постоянно варират сред 600 и 1000 метра, което съставлява проблем за доста жители и прави градския превоз още по-непривлекателен ", твърди Гергин Борисов от организацията. Като образец той показва бул. Св. Наум, където дистанцията сред автобусните спирки при метростанция " Европейски съюз " и Семинарията е над километър, освен това в регион със сериозен надолнище и гъсто застрояване, какъвто е Лозенец. Именно по тази причина е препоръчана нова автобусна спирка при ул. Милин камък.
" Необходимо е предпочитание от страна на Столичната община за непрекъснати усъвършенствания на градския превоз на София и за тази цел не са нужни доста средства или продължителни реконструкции ", споделя Андрей Зографски. Затова от Спаси София чакат представителите на ЦГМ и зам.-кметът по превоз господин Евгени Крусев, да прегледат предложенията и да пристъпят към тяхната реализация още през това лято.
" Това ще изпрати явен сигнал, че виновните общински институции действително работят за промени и усъвършенствания в градския превоз, тъй че качеството на живот и използването на публичния превоз да се покачат ", приключват от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР