Гражданската авиация няма да се възстанови на нивата си от

...
Гражданската авиация няма да се възстанови на нивата си от
Коментари Харесай

Гражданската авиация няма да се възстанови преди 2023 г., прогнозира собственикът на British Airways

Гражданската авиация няма да се възвърне на равнищата си от преди световната пандемия от ковид преди 2023 година Това съобщи Уили Уелш, изпълнителен шеф на International Airlines Group, конгломерат, който има английския транспортьор British Airways, ирландския транспортьор Aer Lingus, испанската нискотарифна самолетна компания Vueling и други самолетни компании.

„ Клиентите не се опасяват. Виждаме, че когато държавните ограничавания паднат, потребителите незабавно реагират и продажбите на билети мощно се усилват “, добави той.

„ Но всеки, който мисли, че това е краткотраен спад, ще бъде мощно отчаян. Живеем в изцяло нова обстановка, която не може да се превъзмогне с няколко краткотрайни ограничения. Предстоят структурни промени в авиационната промишленост, за които ще са ни нужни нови финансови средства “, изясни Уелш. Той добави, че до момента компанията е платила 1,1 милиарда паунда обезщетения на клиенти, заради анулирани полети.

AIG  регистрира загуба от 2,4 милиарда евро за второто тримесечие. Броят на пасажерите в интервала април до юни е понижен с 98% на годишна база. Компанията разгласи, че обмисля да редуцира 12 000 служителя от общо 45 000 души личен състав. Компанията ще набере 2,75 милиарда евро капитал, който да бъде предопределен за промени, като главният акционер на IAG – Катарските авиолинии към този момент са дали утвърждение за договорката.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР