Граждани се събраха на протест в защита на семейството и

...
Граждани се събраха на протест в защита на семейството и
Коментари Харесай

Граждани протестират в защита на семейството и традиционните ценности

Граждани се събраха на митинг в отбрана на фамилията и обичайните български полезности. Шествието им стартира от НДК и мина през бул. " Витоша " до площад " Независимост " пред Министерски съвет. Протестът се провежда в обществената мрежа от групата " Не на Стратегията за детето 2019 - 2030 ". Според уредниците на митинга участниците в него са 1500.

Гражданите упорстват за проверка на настоящото досега законодателство в региона на закрилата на детето и желаят безапелационен отвод от Националната тактика за детето 2019-2030, чийто план бе отдръпнат по гледище на министър-председателя Бойко Борисов.

Протестиращите упорстват още и за анулация на Закона за обществените услуги, който би трябвало да влезе в действие от 1 януари 2020 година и направените с него промени в други закони. Те желаят още отпадане на мярка " настаняване на дете отвън фамилията ". Според тях глобата на закона би трябвало да бъде ориентирана към насилника, а не към детето. Те желаеха още отвод от финансиране посредством Норвежкия финансов механизъм. Протестиращите настояха всички планове и стратегии, които България приема, да са съобразени с българските обичайни фамилни полезности. По време на митинга настояха и за следствие на случаите на осиновяване за пет години обратно.

Христо Лафчиев, един от представителите на митинга съобщи, че българите постоянно са се разпознали образованието, науката, читалищата и армията. Те са срещу " джендър идеологиите ". Участниците в митинга скандираха: " Долу ръцете от нашите деца ". Лафчиев предложи на участниците в шествието да бъдат основани " комитети по места ", които да се отзовават при сигнали за нелегално лишаване на деца. Той уточни, че на 9 юни ще се организира нов митинг. Тогава се чака недоволните жители да преминат пред постройките на норвежкото и на холандското посолство в София. Поводът е историята, разказана от ефирен водещ за българско дете, настанено при гей двойка в Холандия.

Вчера Министерство на труда и обществената политика излезе с несъгласие, в което се показва, че отнемането на деца от техните родители в никакъв случай не е било и няма да бъде цел на националните политики и законодателство и обясниха, че извеждането на дете от биологичното му семейство е " последна " и " краткотрайна мярка " за протекция.

Протестът се организира в над 20 града в България, съгласно уредниците му.

 Протестът в Бургас
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР