Граждани се събраха на мирна демонстрация, която прерасна в шествие

...
Граждани се събраха на мирна демонстрация, която прерасна в шествие
Коментари Харесай

Мирно шествие в София в подкрепа на Украйна, Орлов мост е блокиран

Граждани се събраха на мирна проява, която прерасна в шествие в центъра на София, с цел да изразят поддръжката си за Украйна един месец след началото на военни спор там, почнал на 24 февруари.

Първоначално хората извършиха площад „ Независимост “, отправяйки апел за преустановяване на военните дейности. Демонстрацията е под надпис „ Заедно за Украйна “ и е проведена напълно в обществената мрежа Facebook. 

„ Събрали сме се в поддръжка на Украйна и против съветската експанзия и експанзията на Владимир Путин. Някои споделят, че съветският народ не е Путин, само че кой народ го избра? Аз съм бил в Украйна на филантропична задача, както и на задачи с друга устременост и нямам подобаващи думи, с които да мога да дефинира тази експанзия “, сподели за Българска телеграфна агенция Иван Белишки, спешен избавител от Панагюрище. 

„ Протестираме и против воденето на неконвенционален способ на война, потреблението на касетъчни муниции и други неразрешени муниции “, уточни още той.

 БГНЕС
 БГНЕС
Организаторите приканват хората да поддържат освен Украйна, само че и евроатлантическата ориентировка на България.

От площад „ Независимост “ стачкуващите се насочиха н а спокойно шествие към „ Орлов мост “ . В момента придвижването в целия регион е блокирано. Демонстрантите са на пътя и скандират " Слава на Украйна ".

Ситуацията е извънредно спокойна, няма напрежение. Има засилено полицейско наличие. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР