Граждани на Пловдив искат оставката на областния управител Илия Зюмбилев

...
Граждани на Пловдив искат оставката на областния управител Илия Зюмбилев
Коментари Харесай

Искат оставката на областния управител Зюмбилев заради парка до Гребната

Граждани на Пловдив желаят оставката на регионалния шеф Илия Зюмбилев поради утвърждението от негова страна на решението на Общинския съвет да откупи част от парка до Гребната база за 35 млн лв.. Областният шеф можеше да върне решението заради незаконност, само че през днешния ден той го утвърди.
Пред „ Под тепето “ той съобщи, че не е разкрил незаконност в него. Въпреки това доста жители, измежду които и група адвокати не са съгласни и считат, че има юридически мотив концепцията на общинските съветници да бъде преразгледана още веднъж.Искането за оставката, подкрепено от десетки пловдивчани, потегли от юрист Тони Стойчева – претендент за областен кмет на „ Западен “ от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.
Тя бе част от групата прависти, които предложиха на Зюмбилев безвъзмездна правна консултация по проблема. Според нея и други експерти, измежду които и общински съветници от „ Демократична България “, решението трябваше да бъде върнато. Интересно е, че самият Зюмбилев беше повдигнат на поста си точно от квотата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.Припомняме, че Общинският съвет гласоподава локалната власт да отдели 35 млн лв. от градския бюджет за откупуване на част от парка до Гребната база зад Розариума от вложителя „ Тея инвест “, а друга част да остане на предприемачите за застрояване. Това провокира митинги както в зала, по този начин и по-късно пред регионална администрация. Ако решението бе върнато то щеше да остане за прегласуване от идващия общински съвет, който ще се образува след изборите на 29 октомври.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР