Граждани и представители на опозицията блокираха сградата на сръбското правителство.Протестът

...
Граждани и представители на опозицията блокираха сградата на сръбското правителство.Протестът
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха сградата на правителството в Белград

Граждани и представители на опозицията блокираха постройката на сръбското държавно управление.

Протестът стартира на обяд с блокирането на Министерството за държавно и локално ръководство в центъра на Белград, което се намира на същата улица където е и българското посолство в Сърбия. Сред протестиращите е и претендентът за кмет на Белград от опозицията професор Владимир Обрадович.

След като участниците в блокадата желаеха управляващите незабавно да дават цялостният изборен лист от вота на 17-ти декември от Министерството за държавно и локално ръководство разпространиха известие, в което се споделя, че " в изборния лист няма фантоми и че той е изцяло постоянен ". При прочитането на известието множеството стартира да скандира: „ Крадци! “.

На 17-ти декември в Сърбия се организираха предварителни парламентарни избори и избори за локална власт. Опозицията твърди, че режимът на президента Александър Вучич е направил тежки нарушавания по врема на вота и, че резултатите са фалшифицирани. Лидерите на опозицията желаят отменяне на вота и осъществяване на нови избори. Двама от ръководителите на " Сърбия против насилието " са в гладна стачка от една седмица.

В началото на днешния митинг уредниците оповестиха, че ще има „ и други блокади “ в Белград. В митинга вземат участие и студенти от Нови сад, заяви телевизия N1. „ Целта на този митинг не е всеобщо присъединяване, а първокласен митинг на хора, които желаят да създадат нещо за страната ", сподели Наталия Петрович, студентка от Университета в Нови Сад.

На кръстовището близо до държавното управление част от студентите играят футбол, а други плетат пред входната врата на министерството.  

Директорът на полицията в Белград Ивица Ивкович сподели пред държавната телевизия РТС, че силите на реда „ няма да толерират никакви блокади в града “.

Протестите започнаха на 18-ти декември, ден след вота.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР