Градушка нанесе сериозни материални щети в Асеновград през уикенда. Стотици

...
Градушка нанесе сериозни материални щети в Асеновград през уикенда. Стотици
Коментари Харесай

Забранили да разбият градушката над Асеновград заради летище

Градушка нанесе съществени материални вреди в Асеновград през уикенда. Стотици са потърпевшите коли, не малко са вредите и по земеделската продукция в някои от селата край Асеновград.

 Градушка като орех се изсипа в селата край София, на следващия ден горещо в 14 области (видео) Виж още
Всичко това се случи на фона на два противоградни полигона наоколо до града. Хората си задават въпроса за какво не са изстреляни ракети.

От командния център в Поповица обясниха пред, че още в първата минута е направена пукотевица против градоносния облак, само че незабавно по-късно е получена възбрана за пукотевица от централния диспечерски бранш.

" Повече от 40 минути ние не влияем върху градоносната клетка, изясни Никола Ковачев, шеф на районната конструкция за битка с градушките. - За тези минути градовата клетка нараства и дъждът става колкото орех. "

Причината за възбраната е, че от близкото летище край Крумово би трябвало да излети аероплан и по тази причина няма по какъв начин да бъде осъществена пукотевица.

" В последните години поради околните летища Чешнегирово и Крумово тези забрани стават все по-чести и стартират да ни пречат ", изясни Ковачев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР