Градската художествена галерия издаде богато илюстриран нов албум с най-стойностните

...
Градската художествена галерия издаде богато илюстриран нов албум с най-стойностните
Коментари Харесай

ГХГ издаде албум на фонд Живопис

Градската художествена изложба издаде богато илюстриран нов албум с най-стойностните мостри на своя изящен фонд. Подготовката и отпечатването му са подкрепени финансово от Министерството на културата.

В „ Избрано от фонд Живопис “ са поместени знакови за историята на българското изобразително изкуство творби от художници като Георги Данчов, Станислав Доспевски, Николай Павлович, Константин Величков, Ян Мърквичка, Христо Станчев, Цанко Лавренов, Златю Бояджиев, от ярката пловдивска група от 60-те – Кольо Витковски, Димитър Киров, Йоан Левиев, Георги Божилов, Христо Стефанов, Енчо Пиронков. Представени са творбите и на емблематични създатели от идващите генерации. Много от картините могат да се видят в обновената непрекъсната експозиция на Галерията на ул. „ Съборна “ №14А, която отвори порти след огромна реституция и притегля могобройни гости.

С издаването на новия двуезичен албум, повишен по размер и наличие, формиран и отпечатан на високо професионално равнище, със актуален дизайн, Градската художествена изложба дава отговор на повишените условия на публиката, интересуваща се от изобразително изкуство.

С въвеждащ текст шефът на галерията Красимир Линков щрихира историята на основаването на институцията и нейната непрекъсната експозиция. В албума е поместен текст на проф. д. изк. Чавдар Попов, който акцентира значимостта на имената и творбите, оформящи „ забележителната сбирка от творби на българската живопис, която по своите благосъстояния се подрежда измежду водещите в България. “

Албумът е на български и на британски език. Високото качество на изображенията се дължи на фотографа Цветан Чатъшки. Елегантният дизайн е дело на Милена Китипова – основен организатор и дизайнер в галерията. Книгата е отпечатана в Студио Колорпринт, Пловдив. Ще може да се купува в постройките на Градската изложба от месец май на цена 40 лева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР