Градинката на площад Велчова завера при Духовната семинария ще носи

...
Градинката на площад Велчова завера при Духовната семинария ще носи
Коментари Харесай

Кръщават столична градинка на големия Стефан Данаилов

Градинката на площад " Велчова завера " при Духовната семинария ще носи името на артиста Стефан Данаилов. Това е последният вид, който ще бъде утвърден от Столичната община, откакто концепцията да се назове площад на негово име се оказа сложна за реализиране.

Първоначално инициативният комитет, в който вземат участие десетки създатели, сътрудници и възпитаници на Данаилов, предложи кръстовището сред бул. " Джеймс Баучер ", бул. " Христо Смирненски " и бул. " Св. Наум " да стане площад " Проф. Стефан Данаилов ".
                             

При разискването в общината обаче се оказа, че смяната би наложила промяна на персонални документи на жители, на нотариални актове и други Затова в комисията по просвета е признато градинката до същото кръстовище да се споделя " Проф. Стефан Данаилов ".
 
                             

Племенницата на Данаилов - Росица Обрешкова, разяснява в изявление, че той е обожавал цветята е по тази причина те ще облагородят градинката.

На 9 декември се навършват 80 години от рождението на огромния артист и възпитател, който има над 300 функции в киното, театъра и малкия екран.

Данаилов е приключил актьорско майсторство в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " през 1966 година и е играл на сцените на Народен спектакъл " Иван Вазов ", Театъра на българската войска, Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов ", Театър 199.

Данаилов взе участие допълнително от 60 кино лентата и сериали, в това число в италианските кино продукции " Октопод 7 " (1995 г.), " След края на века " (1999 г.), " Дело по съвест " (2001 г.).
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР