Град Донецк бе подложен тази сутрин на най-масирания обстрел от

...
Град Донецк бе подложен тази сутрин на най-масирания обстрел от
Коментари Харесай

Масиран обстрел в Донецк, засегнати са университет и катедрала

Град Донецк бе подложен тази заран на най-масирания обстрел от 2014 година насам, заяви за ТАСС заместник-ръководителката на представителството на така наречен Донецка национална република (ДНР) в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения в Украйна, Наталия Шуткина.

Според нея против града са изстреляни 40 ракети " Град ". Пострадали са централни региони. В момента работим за определяне на щетите; досега те са значително, защото зоната е гъсто застроена, уточни Шуткина.

Очевидци оповестиха за попадение на снаряд в купола на Преображенската катедрала, за пресечен газопровод в жилищен блок, за пожари в заведение за публично хранене и в няколко здания на Донецкия народен механически университет, написа в Телеграм кметът на града Алексей Кулемзин. Изгорели са коли на паркинга край бизнес центъра " Столичний ", добави той.

С директно попадение е погубен на практика цялостен етаж от комерсиалния център " Форум ", уточни представителството на ДНР в Съвместния център.

Засега управляващите оповестяват за петима ранени, включително и дете на 10 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР