Град Бургас посрещна с голям интерес световноизвестния ветроходен кораб „Rainbow

...
Град Бургас посрещна с голям интерес световноизвестния ветроходен кораб „Rainbow
Коментари Харесай

Над 2 000 души посетиха воина на Грийнпийс в Бургас

Град Бургас посрещна с огромен интерес световноизвестния ветроходен транспортен съд „ Rainbow Warrior “ на екоорганизацията „ Грийнпийс ". Повече от 2 000 хиляди души, измежду които и доста деца, посетиха неповторимия кораб, дебаркирал на Морската гара по време на двата дни на отворени порти.

По време на тридневния престой се организираха информативен тур с гид на кораба, кино вечери, конгрес за общини и туристически бизнес, както и аудиенция на шефове на детски градини от града.

Кметът на община Бургас – Димитър Николов и ръководителят на Комисията по околна среда и води в Народно събрание - Ивелина Василева стъпиха на палубата на екологично проектирания транспортен съд и приканиха към лимитирано прилагане на пластмасови произведения и запазване на природата. На борда на ветрохода беше извършена и специфична среща с шефове на няколко бургаски детски градини. Целта на визитата е обвързвана с националната акция на екологичните организации „ Грийнпийс “ и „ За Земята “ - „ Свободни от пластмаса “, която се стреми да приключи порочната процедура за приложимост на пластмасови посуда и принадлежности в детските заведения.

В непосредственост до акостиралия ветроход, в Морското Казино бе извършен и конгрес за общини и туристически бизнес „ Черноморие, свободно от пластмаса “, чиято цел бе да се обсъдят благоприятни условия за понижаване на замърсяването с пластмаси. На състоялото се събитие заместник-кметът Руска Бояджиева показа положителните практики на Община Бургас – градските чешмички, мобилни пунктове за вторични първични материали и така наречен „ Кучемати “, които против пластмасова бутилка оферират в подмяна кучешка храна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР