Грабвайте вилицата и заедно да опитаме какво толкова му харесват

...
Грабвайте вилицата и заедно да опитаме какво толкова му харесват
Коментари Харесай

Хайдушки кебап в печена кора

Грабвайте вилицата и дружно да опитаме какво толкоз му харесват на този Хайдушки кебап в печена кора

Необходими Продукти

за тестото


● брашно - 400 г
● квас - 7 г суха
● захар - 1 с.л. захар
● вода - 250 мл
● олио - 1 с.л.
● сол - щипка

за плънката


● месо - 600 г свинска плешка
● печурки - 400 г
● лук - 2 огромни глави
● чушки - 3 бр. червени
● масло - 70 г
● чубрица - 1 ч.л.
● риган - 1 ч.л.
● червен пипер - 1 ч.л. сладостен
● черен пипер - 1/2 ч.л.
● кашкавал - 70 г настърган

Начин на подготвяне

Направете тестото, като пресеете брашното в купа с щипката сол. Разтворете маята със захарта в купа с 100 мл топличка вода. Посипете с малко брашно и оставете да втаса за към 15-20 мин.

Междувременно нарежете месото на хапки. Почистете и нарежете на дребно лука, чушките, а гъбите - на полумесеци. Направете тестото, като в пресятото брашно оформите кладенче и в него сипете втасалата квас, една супена лъжица олио и остатъка от хладката вода. Замесете меко тесто и го поставете в намазана с олио купа. Покрийте с забрадка и оставете за към час да втаса, до момента в който удвои размера си.

През това време загрейте маслото в бездънен тиган на котлона на умерена температура. Запържете месото за към 15 мин, като разбърквате от време на време. Добавете нарязаните лук и чушки. Пържете още към 10 мин и прибавете и гъбите. Разбъркайте хубаво и гответе още към 10 мин. Овкусете със сол, черен и червен пипер, ригана и чубрицата. Оставете плънката да се охлади.

Извадете тестото от купата и леко го премесете с малко брашно. Пригответе междинна по величина тава (моята беше 28 см диаметър) и я намажете с олио.

Разточете тестото на кора, по-голяма от диаметъра на тавата, защото би трябвало да се направи и ръб от тестото. Разстелете тестото в тавата и оформете и борда по стените.

Намажете тестото с олио. Оставете тестото да втаса още за към 20 мин. Сипете плънката за кебапа в завършената кора и разстелете отмерено.

Запечете Хайдушкия кебап във фурна на 180°C за към 40 мин. В последните 10 мин поръсете с настъргания авансово кашкавал.

Рецептата е взаимствана от yankod.com

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР