Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев разкри, че в рамките

...
Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев разкри, че в рамките
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с повече подробности за двете разбити групи за производство на наркотици

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев разкри, че в границите на 7 дни са разкрити две групи за произвеждане на наркотични субстанции – метаамфетамин и амфетамин. Кръстев заяви новината на брифинг, който се организира в София.

Първата група е от четирима човека от Сливен и София. Те са се снабдявали с медикаменти от  собственик на аптека в Сливен. Намерени са оръжия и движимости, които припомнят културно-исторически полезности. Участниците са осъждани неведнъж за държане на оръжия без позволения, обири, държане на културно-исторически полезности, съобщи Христо Кръстев.

По думите му втората група също е била формирана от четирма души. Двама българи и братя македонски жители. В хода на следствието се устави, че е имало връзка сред групите в София и Сливен. Задържани са половин кг наркотични субстанции в Сливен и към 3 кг метаамфетамин в столицата, добави още прокурорът.

Осемте лица са арестувани за 72 часа, като се чака през актуалната седмица да им бъде постановена мярка задържане под стража, разкри Кръстев.

Говорителят на Специализираната прокуратура разкри, че аптекарят от Сливен е продавал на причинителите обилни количества медикаменти, които способстват основаването на амфетамин и метаамфетамин.

При акциите също по този начин са открити и пари, само че към момента не се знае какъв брой тъкмо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР