Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира днес в студиото

...
Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира днес в студиото
Коментари Харесай

Говорителят на Гълъб: Слави си прави предизборен пиар

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев разяснява през днешния ден в студиото на Нова телевизия изявлението, направено през вчерашния ден на Слави Трифонов, в което той се разгласи за референдум дали България да остане парламентарна, или да стане президентска република. Лидерът на " ИТН " изиска да влезе в идващия парламент като поръчител, че от такова допитване ще има резултат.

Кутев сподели, че концепцията на Трифонов си е негова самодейност и не е съгласувана с президента.

" Донякъде бих го определил като предизборна провокация, поради резултатите, които дават социологическите изследвания на " ИТН " за изборите ", разгласи представителят на служебния кабинет.

Според него в околните години такова предложение е безусловно невероятно да мине през Народното събрание, наподобява необикновено да се случи от позиция на метода, по който работи Народното събрание. За да мине през гласоподаване предложение за референдум е належащо квалифицирано болшинство, което по думите на Кутев на процедура няма по какъв начин да се случи сега. Според него ще бъде мъчно да се събере даже нормално болшинство, което да излъчи държавно управление.

" Това е дълъг диалог, който би трябвало да мине през доста стадии. Но той няма по какъв начин да докара до действителни промени в конституцията на България в скоро време ", добави Кутев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР