Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви вчера, че най-малко 20

...
Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви вчера, че най-малко 20
Коментари Харесай

Пентагонът: Руските сили започват да се препозиционират по посока на Беларус

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи през вчерашния ден, че минимум 20 % от съветските сили, чието придвижване към Киев беше възпрепятствано от украинската опозиция, стартират да се препозиционират по посока на Беларус.

" Смятаме, че те се препозиционират в Беларус. Не знаем точния брой, само че това е наша предварителна оценка ", съобщи Кърби през вчерашния ден. Той обаче акцентира, че нито една от съветските елементи както наподобява не напуща покрайнините на Украйна.

" Това не е подробност. Ако руснаците бяха съществени по отношение на деескалацията, тъй като това настояват те, те щяха да изпратят съветските елементи вкъщи, само че те не вършат това ", сподели Кърби.

Армията се изтегля от Чернобил и Гостомел

" Руската войска стартира да се изтегля и от летището Гостомел, северозападно от Киев. Чернобил е другата зона, от която съветските сили стартират да се препозиционират, като напущат Чернобил, с цел да отидат в Беларус ", сподели американският представител.

" Мисля, че те си потеглят, само че не мога да ви кажа дали са си тръгнали всичките ", добави той.

Международната организация за атомна сила престана от 9 март да получава непосредствено данни от Чернобил. В неделя тя изрази безпокойствие от неналичието на ротация на личния състав в централата от 20 март насам.

В Чернобил няма настоящи реактори. Последният от трите настоящи реактора след гърмежа в реактор номер четири през 1986 година, бе закрит през 2000 година Самият реактор номер 4 е под двоен саркофаг, като вторият, който е доста по-модерен, бе открит пред 2019 година, напомня организацията.

Военното летище " Антонов " в Гостомел беше атакувано от съветските сили на 25 февруари, ден след началото на съветската инвазия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР