Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира на посещението на украинския

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира на посещението на украинския
Коментари Харесай

Кремъл тълкува визитата на Зеленски у нас като опит на Киев да въвлече повече държави в конфликта

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България, като сподели, че каквото и съглашение да подписа Киев то " няма да повлияе на резултата " от войната.

Руската държавна организация ТАСС цитира Песков, който не бил сюрпризиран от диалозите сред София и Киев. Той изяснява визитата на Зеленски, като повтаря добре позната изразителност от съветската агитация за това, че Украйна се пробва да въвлече други страни във войната.

" Режимът в Киев прави всичко допустимо да въвлече колкото се може повече страни непосредствено в този спор. Много страни към този момент се хвърлиха стремително - и директно, и индиректно - в този спор. Ясно е, че те ще разискват тази тематика с българите ", споделя той.

Според Песков обаче полемиките и резултатите от тях " по никакъв метод не могат да повлияят на изхода от специфична военна интервенция " (терминът, който Кремъл употребява, с цел да назове войната в Украйна - б.а.).

Междувременно Зеленски се срещна с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, като тримата са разискали тематики за сигурността и защитата. Посещението на украинския президент в България включва още срещи с целия състав на Министерски съвет, както и с президента Румен Радев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР