Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че Русия остава

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че Русия остава
Коментари Харесай

Кремъл отрече Русия да причинява глад в Африка

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през днешния ден съобщи, че Русия остава благонадежден снабдител на зърно макар пречките, основани от западните страни, и дефицитът на храна в Африка няма нищо общо с Москва, съобщи Ройтерс.

Русия през юли се отхвърли от едногодишното съглашение, което позволяваше Украйна, един от най-големите експортьори в света, да доставя зърно от черноморските си пристанища макар съветското навлизане и военните дейности в украинските води, облекчавайки скока на международните цени.

На днешния брифинг Песков бе запитан за отправените обвинявания от ръководителя на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, че Москва предизвиква апетит в Африка, където доста страни разчитат на вноса на зърно.

Тези обвинявания " са изцяло неоснователни , те са неправилни и са съзнателно изкривяване на действителността ", сподели Песков.

" Недостигът на зърно и дефицитът на храна на африканския континент нямат нищо общо с нашата страна ", добави той.

" Русия даже в този момент, макар обстоятелството, че самата договорка към този момент не работи, заема виновна позиция - вие знаете за самодейността за изпращане на гратис зърно на най-бедните страни от африканския континент ", акцентира представителят на Кремъл.

Турция се пробва да убеди Москва да се върне към съглашението , за което тя посредничи. Два турски източника оповестиха за Ройтерс, че турският президент Реджеп Тайип

Ердоган ще се срещне с Путин в съветския черноморски курорт Сочи на 4 септември за диалози, отдадени на износа на зърно през Черно море.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР