Говорителят на френското правителство заяви, че е шокиран от женомразките

...
Говорителят на френското правителство заяви, че е шокиран от женомразките
Коментари Харесай

Говорител на френското правителство е шокиран от изказванията на Депардийо за жените

Говорителят на френското държавно управление съобщи, че е " шокиран " от женомразките и обидни към представителките на нежния пол изявления, направени от Жерар Депардийо - позиция, контрастираща с тази на президента Еманюел Макрон, който не стопира да хвали артиста, упрекнат в обезчестяване и полово посягане, съобщи Агенция Франс Прес.

" Тези думи ме шокираха ", съобщи представителят Оливие Веран по телевизионния канал БеЕмЕф и по радио ЕрЕмСе. 

Той сподели също, че " съдът е този, който би трябвало да се произнесе ", визирайки изказванията на артиста, направени в предаване, излъчено при започване на декември м.г. по телевизионния канал Франс 2. В фрагментите Жерар Депардийо прави серия обидни забележки по адрес на дамите.

В края на декември президентът Еманюел Макрон поддържа Депардийо, като съобщи, че той е " извънреден артист ", с който Франция се гордее, и осъди " преследването на индивида " .

Министърката на културата Рима Абдул Малак заяви през декември, че думите на артиста са " срам за Франция ".

Дисциплинарната процедура по отнемането на Ордена на Почетния легион на артиста Жерар Депардийо е започнала в края на декември, заяви в. " Паризиен ". 

Оливие Веран също по този начин посочи, че " когато даден случай е отправен до съда, той взема решение, а не вие и не аз. Ние не сме национален съд ".

През март 2022 година против него стартира следствие по съмнение в обезчестяване и полово посягане. По-късно актрисата Шарлот Арну разкри, че тя стои зад тези обвинявания. Оттогава над 10 дами са обвинили Депардийо в полово принуждение.

Актьорът отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване и посредством юристите си " изрично отхвърли " обвиняванията против него. " Никога, безусловно в никакъв случай не съм насилвал жена ", написа той в писмо от 2 октомври, оповестено във " Фигаро ". 

Жерар Депардийо не е осъждан по нито едно от обвиняванията против него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР