Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че
Коментари Харесай

САЩ определиха като независимо решението на България, РСМ и Черна гора за самолета на Лавров

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс съобщи, че България, Република Северна Македония и Черна гора са упражнили суверенното си право да затворят своето въздушно пространство за самолета на съветския министър на външните работи Сергей Лавров. Той сподели това на брифинг, излъчен на уеб страницата на Държавния департамент, във връзка проваленото посещаване на Лавров в Сърбия.

Решението на трите страни е без значение и не е наложено извън, съобщи Прайс. Той означи, че това отразява решимостта на Европа да държи Русия виновна за войната в Украйна.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати прикани Сърбия да даде приоритет на задачата си да се причисли към Европейския съюз и да се придържа към общата външна политика. " Ние непрекъснато призоваваме Сърбия да предприеме стъпки, с цел да напредне по европейския път, в това число да диверсифицира своите енергоизточници и да понижи енергийната си взаимозависимост от Русия ", обърна внимание Прайс.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР