Говорейки за Турция, да, тя е изключително важен пазар за

...
Говорейки за Турция, да, тя е изключително важен пазар за
Коментари Харесай

Ангелкова: Очакваме ръст на туристите от Турция

Говорейки за Турция, да, тя е извънредно значим пазар за България, изключително в бранш „ Туризъм “. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на конференция след неофициалната среща на министрите на туризма, съобщи „ Фокус “.

„ Повече от 636 000 задгранични турски туристи са посетили страната. Турция е наш комшия, добър и значим сътрудник, както за стопанската система на нашата страна, по този начин и за други секторни политики, които държавното управление води. За да се причисли една страна към Европейски Съюз, е належащо да дава отговор на редица условия. Знаете, че процесът и разговорът сред Европейски Съюз и Турция е извънредно натоварен. Включително и на 26 март под егидата на българския министър председател и президент на Съвета на Европейски Съюз Бойко Борисов ще се провежда среща на високо равнище във Варна в наличието на господин Юнкер, Доналд Туск, Антонио Таяни, Ердоган “, съобщи Ангелкова.

По думите ѝ там ще могат да се обсъдят редица условия и политики, на които следва да отговори Турция, тъй че оптимално да се приближи до присъединението.

„ Турция е значим наш сътрудник и по тази причина изключително и в бранш „ Туризъм “ наличието на министъра на туризма и културата през днешния ден на тази среща в Турция е значимо за бъдещото ни съдействие. Очакваме и тази година да имаме растеж от турски туристи, освен през зимата, само че и през лятото, а и целогодишно “ , сподели още Николина Ангелкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР