Готвенето понякога се превръща в истински ад: пръска масло, кипи

...
Готвенето понякога се превръща в истински ад: пръска масло, кипи
Коментари Харесай

20 незаменими кухненски съвета

Готвенето от време на време се трансформира в същински пъкъл: пръска масло, кипи мляко, прегорялата тенджера не се измива... и на всичко от горната страна плачем от лука.

Adme.ru подбра препоръки за готвене, разчистване и организация на кухненското пространство, за някои от които може да не сте подозирали.

Съвети за готвене

1. Как бързо да почистите плодовете и зеленчуците от семките

За да изчистите елементарно семената от тиквичката, използвайте специфичната лъжица за сладолед. Нейният подострен край оказва помощ елементарно да се отделят семената.

2. Как да отделите непотребната лой от проготвената храна 

Ако готовото ядене се оказало доста мазно, може елементарно да отделите непотребната лой благодарение на късче лед и салфетка. Загънете леда в салфетката и го прокарайте по повърхността на ястието. Ледът привлеча плаващата лой като магнит и тя застива на салфетката.

3. Използвайте фолиото като основен готвач

Фолиото се разтяга и се къса? Съхранявайте го в хладилника - както постъпват всички главнти готвачи по света. Със студеното фолио се работи елементарно, по-млако прилепва и не провокира нормалното неспокойствие.

4.  Как елементарно да обелим цитрусовите плодове

Пуснете плодовете в микровълновата за 20 секунди, след което елементарно ще обелите кората.

5. Как по-лесно да обелим варените яйца

Добавете сода или оцет във водата при варенето на яйцата. Двете субстанции проникват под кората и улесняват отделянето от белтъка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР